Jaap Breedveld

Jaap  Breedveld | Het traineeship van de toekomst - Young Talent Company
Geplaatst op:

“Vlotte carrièreswitch dankzij oog voor competenties”

Na bijna tien jaar als docent Natuurkunde te hebben gewerkt in het Voortgezet onderwijs, wist ik dat ik iets anders moest gaan doen. Een uitgebreide heroriëntatie bracht mij bij projectplanning. Maar hoe maak je die overstap? Mijn diploma van de lerarenopleiding is buiten het onderwijs niets waard. Bovendien ben ik eenverdiener met een hypotheek en een gezin, dus omscholen was financieel haast onmogelijk. Ik heb tientallen bedrijven gebeld en overal hetzelfde gehoord: je moet kennis van de branche of ervaring in het plannersvak hebben, en het liefst beide.

Totdat ik met Essentium in gesprek kwam. Daar was de benadering heel anders. Bij Essentium werd niet gekeken naar diploma’s of ervaring, maar naar competenties. In twee prettige gesprekken heb ik kunnen vertellen hoe ik werk en denk. De casussen en de vragen die werden gesteld, gaven mij de gelegenheid om te laten zien wat ik als mens in huis heb, los van mijn diploma’s.

Inmiddels werk ik dankzij het Young Talent Program van Essentium alweer ruim een jaar in een enorm uitdagende en motiverende omgeving die bol staat van ontwikkelmogelijkheden! 

Keer terug naar het overzicht