Inhoud Young Talent Program

Het Young Talent Program betekent vooral veel doen. De projectwereld kent veel uitdagingen, die je eigenlijk alleen leert in het werkveld. Je komt in een organisatie terecht tussen ervaren project professionals. Je speelt al snel een belangrijke rol binnen de organisatie en jouw project. Je specialiseert je in één vakgebied om zo een ware project specialist te worden. 

  • Programmaduur: 1,5 jaar
  • Startdatum: meerdere periodes per jaar
  • Voertaal: Nederlands

 

Opbouw van het traineeship

De leergang is opgedeeld in vier modules van ieder een half jaar. Deze modules symboliseren essentiële fases in het leren kennen van de organisatie, het project en het vak. Per module staan een aantal kerncompetenties centraal die actief zullen worden ontwikkeld. Op deze competenties wordt extra gefocust tijdens de trainings- en coachingsmomenten. Aan het einde van de module wordt gekeken naar jouw groei en ontwikkeling die je hebt doorgemaakt.

  • Introductie - je leert de organisatie en het vak kennen. Trainingen zullen erop zijn gericht om jou optimaal voor te bereiden op een succesvolle carrière binnen projecten. Ook zal de bijbehorende tooling aan bod komen tijdens deze module.
  • Persoonlijke ontwikkeling - tijdens deze module staat ontwikkeling van jou als persoon binnen de organisatie centraal. Interactie tussen jou en je team en communicatiestijl zijn belangrijke onderwerpen tijdens deze module.
  • Verdieping - deze module zal zich richten op het verder uitdiepen van jouw vaardigheden binnen projecten.
  • Beheersing - alle kennis van voorgaande modules zal worden samengebracht en worden getest in de praktijk.

 

Coaching

Tijdens jouw traineeship krijg je een persoonlijke coach die jou begeleidt. Dit is iemand die expert is geweest in het vak projectbeheersing en begrijpt tegen welke problemen jij aanloopt. Niet alleen word je hier op zakelijk vlak ondersteund, maar ook met privévragen kun je bij de coach terecht.

Assessment en 360° feedback

Om het beste uit jezelf te kunnen halen werken wij samen met een bureau dat gespecialiseerd is in persoonlijke ontwikkeling. Aan het begin van het traineeship wordt een startassessment/0-meting afgenomen. Vervolgens wordt er na een vooraf bepaalde periode een 360 graden feedback gedaan. Op deze manier kun je jouw voortgang en ontwikkelingen goed volgen. Daarnaast krijg je duidelijk in beeld aan welke punten er gewerkt moet worden en wordt er een plan van aanpak gemaakt als dit gewenst is. 

 

 

Bekijk wat anderen zeggen

Jaap-breedveld-young-talent.png

"Ik heb tientallen bedrijven gebeld en overal hetzelfde gehoord: je moet kennis van de branche of ervaring in het plannersvak hebben, en het liefst beide. Totdat ik met Essentium in gesprek kwam. Daar was de benadering heel anders. Bij Essentium werd niet gekeken naar diploma’s of ervaring, maar naar competenties. In twee prettige gesprekken heb ik kunnen vertellen hoe ik werk en denk. De casussen en de vragen die werden gesteld, gaven mij de gelegenheid om te laten zien wat ik als mens in huis heb, los van mijn diploma’s." 

Bekijk alle ervaringen >